Банкеръ Daily

Свят

Рязък скок на заразените с коронавирус в Северна Македония

През последното денонощие броят на хората в Северна Македония, които са дали положителен тест за коронавирус, 177, съобщи БНР, като се позова на македонската агенция МИА.

Най-голям е броят на случаите в Скопие – 105 души, заявиха от Института за обществено здраве.

Заболелите от Ковид-19 от началото на епидемията в страната са 2787, като активните случаи в момента са 1009.

Заради увеличения брой позитивни в съседната страна вчера българският министър на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед за 14-дневна задължителна карантина за лицата, пристигащи у нас от нея.

 

От вчера е възстановен и полицейският час в Скопие.

Започна 80-часовата карантина, всички граждани са по домовете си, съобщиха днес македонските "Независен весник" и "Слободен печат". Вестниците отбелязват, че всички общини, които са част от Скопие, а също общините Куманово, Щип, Тетово и съседните им райони, вече са в 80-часова карантина заради рязкото увеличение на случаите на коронавирус.

В останалите части на страната е въведен полицейски час от 21 вечерта до 4 часа сутринта. Този петък, събота и неделя полицейският час ще започва в 16 часа следобед в петък и ще свършва в 5 часа сутринта в понеделник.

Вестник "Нова Македония" пише, че вчера в Скопие е имало големи блъсканици и опашки по пазарите и супермаркетите, тъй като гражданите са искали да се запасят с всичко необходимо за 80-часовата карантина. Стоките по пазарите били разграбени, а граждани се оплаквали, че не могат да си купят хляб.

На гражданите е забранено да посещават гробища по време на карантината преди и по време на Черешовата задушница.

Facebook logo
Бъдете с нас и във