Банкеръ Daily

Свят

Рязък скок на децата с Ковид в Гърция

Рязко е нараснал броят на децата в Гърция, заразени с COVID-19, сочат последните данни, публикувани от гръцките медии.

Електронното издание на гръцкия вестник "Етнос", съобщава, че от началото на учебната година са регистрирани над три хиляди и петстотин деца с положителни проби. През лятото броят на заразени деца се е движил около 238 на ден, а от 13 до 19 септември броят им се е удвоил до 522 на ден. Данните обхващат възрастовата група от четири до осемнадесет години. Всеки четвърти случай на регистрирани положителни проби са на деца на възраст от 4 до 17 години, подчертават лекарите.

Въпреки активната кампания за ваксиниране на децата над 12-годишна възраст засега родителите признават, че се страхуват да позволят имунизиране. Голяма част от родителите не желаят децата им да се тестват по два пъти на седмица и да носят постоянно маски в училище. Водят съдебни дела срещу учителите и министерството на здравеопазването. В Гърция вече не поставят под карантина цяло училище, а само класовете с доказани положителни проби на деца.

На 22 септември в Гърция са регистрирани 2329 нови случая и 26 починали пациенти, съобщава агенция АНА-МПА. Агенцията уточнява, че от началото на пандемията в страната са отчетени 638 921 положителни проби, а смъртните случаи са 14 575.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във