Банкеръ Daily

Свят

Републиканската партия обсъжда замяната на Тръмп с друг кандидат

 Републиканската партия на САЩ обсъжда възможността за смяна на милиардера Доналд Тръмп с друг кандидат на предстоящите на 8 ноември президентски избори, съобщи  "Политико", цитиран от БТА.

Според изданието Националният комитет на Републиканската партия  възнамерявал през уикенда "да направи преоценка на своята стратегия". В петък председателят на комитета Райнс Прибъс казал, че членовете на "ще имат 48 часа да преразгледат партийната стратегия след грандиозния сексистки скандал, свързан със старо изказване на Тръмп, разразил се през последните дни.  При това Прибъс предупредил, че острите критики срещу Тръмп от страна на неговите съпартийци окончателно ще погребат шансовете му за победа. Юристите на партията са стигнали до извода, че Националният комитет не може еднолично да приеме решение за смяна на кандидата.

Повод за извънредните мерки е материал в американския вестник „Вашингтон пост". В скандален видеозапис на Тръмп от 2005 г. той обсъжда жените и подхода си към тях с вулгарен и сексуално-агресивен език. Триминутното видео представя диалог между настоящия кандидат на Републиканците за президент и водещия Били Буш на път към снимачната площадка на сапунената опера „Дните на нашия живот". По време на разговора Тръмп, определян неведнъж като сексист и женомразец по време на кампанията си, разкрива с гордост как е съблазнявал и опипвал омъжена жена. И не само нея.

В записа Тръмп се хвали, че хубавите жени го привличат като магнит и че той веднага започва да ги целува. Той казва, че това е автоматично привличане у него и той не може да направи нищо. После добавя, че когато човек е звезда, жените го оставят да прави каквото си иска.

Публикуван само месец преди изборите на 8 ноември, записът накара Тръмп да се извини. „Това беше просто закачка, личен разговор, който беше проведен преди много години. Извинявам се, ако някой се е почувствал обиден", каза милионерът в официално изявление към журналистите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във