Банкеръ Daily

Свят

Републиканците единодушно подкрепиха Тръмп за президент

Кандидатурата на Доналд Тръмп за президентските избори на 3 ноември от Републиканската партия беше подкрепена от всичките 2550 делегати на националния конгрес в Шарлът, Северна Каролина.

С 2550 гласа президентът Доналд Тръмп единодушно е избран за кандидат от Републиканската партия. Официално обявявам Доналд Тръмп и Майкъл Пенс за кандидати за президент и вицепрезидент на САЩ, заяви тържествено след приключването на процедурата по гласуването председателката на Националния комитет на Републиканската партия Рона Макданиъл.

Заради Ковид-19 броят на присъстващите физически в залата в Шарлът беше съкратен от 2250 на 336 (по шест от всеки щат, територия и Федералния окръг Колумбия). Гласуването на мнозинството беше дистанционно. Лидерът на републиканското малцинство в Камарата на представителите Кевин Маккарти, който говори след Макданиъл, изтъкна пред присъстващите разликата между конгресите на демократите и републиканците.

"Нашите кандидати идват на конгреса", каза той, имайки предвид, че президентският кандидат на Демократическата партия Джо Байдън не се появи пред делегатите на конгреса на партията миналата седмица. Тръмп обвинява демократите, че крият Байдън от пресата и публиката заради възрастта му, пандемията и склонността да прави гафове в изявленията си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във