Банкеръ Daily

Свят

Рекорден брой починали и заразени с коронавируса в Румъния

Рекорден брой от 50 починали пациенти с коронавирусна инфекция са регистрирани в Румъния през последните 24 часа. Потвърдени са и нови 1378 заразени, съобщава в. "Адевърул". В интензивни отделения са настанени 446 пациенти с Ковид-19.

Общият брой на заразените в Румъния нарасна днес до 59 273 души с потвърдените нови 1378 случая от 23 946 теста.

Броят на починалите достигна 2616 души, след като още 50 пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция загубиха битката за живот през последното денонощие. Починалите са 31 мъже и 19 жени на възраст между 40 и над 80 години, които са имали съпътстващи заболявания.

В интензивни отделения продължават да се лекуват 446 души, а общият брой на хоспитализираните е 7801. Оздравели от Ковид-19 са 29 289 румънци, информира "Адевърул".

Над 300 огнища на COVID-19 има в момента в Румъния, заяви снощи пред телевизия Диджи 24 ръководителят на Департамента за извънредни ситуации Раед Арафат, съобщава информационният сайт Зиаре.

Арафат уточни, че много от тези огнища "са ограничени" и "поставени под контрол", но допълни, че никой не може да предскаже как ще се развие в бъдеще болестта и затова не могат да се изключат и "тежки сценарии". 

Ръководителят на Департамента за извънредни ситуации обясни подробно по какви критерии и в каква степен властите налагат карантина и отбеляза, че в някои случаи са били поставяни под карантина цели населени места, въпреки недоволството на кметовете.

"Никой и нито една държава не може да каже в определен момент, че изключва вариант за предприемане на по-драстични мерки, защото всичко зависи от развитието на епидемията", каза Раед Арафат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във