Банкеръ Daily

Свят

Рекорден брой новозаразени в Полша

Полша регистрира днес рекордните 680 случая на заразяване с коронавирус за един ден, предадоха ДПА, като се позова на полското здравно министерство.

Предишният дневен рекорд бе регистриран в събота, тогава случаите на заразяване бяха 658. Общият брой на заразените с коронавирус в Полша е 48 149. Смъртните случаи са 1738.

Вирусът се разпространи и сред полските депутати. Трима сенатори дадоха положителни проби. Планирани са още тестове на народни представители. Предстоящите заседания на долната и на горната камара на полския парламент бяха отложени.

Церемонията по встъпване в длъжност на избрания за втори мандат полски президент Анджей Дуда, планирана за четвъртък, обаче ще се състои в парламента при спазването на превантивни мерки срещу вируса.

Украинските медици регистрираха от вчера насам в страната 1061 нови заразени с коронавируса - почти със 7,2 на сто повече, отколкото през предходното денонощие. Това съобщи днес здравното министерство на страната, предаде ТАСС.  По данни на ведомството през последните 24 часа са оздравели 737 болни от Ковид-19, а 26 са починали.

От началото на пандемията в Украйна са открити общо 74 219 инфектирани с коронавируса. Смъртните случаи сред тях са 1764 (2,4 на сто), оздравелите - 40 613 (54,7 процента). Активните случаи в момента са 31 842 (42,9 на сто).

През целия период в Украйна са извършени общо 1 081 146 теста за новия вирус по метода Пи Си Ар, съобщи днес на брифинг здравният министър Максим Степанов.

До 31 август в Украйна е обявена т. нар. адаптивна карантина - местните власти могат по свое усмотрение да засилват или отслабват санитарните ограничения според ситуацията, ако това не влиза в противоречие с федералните мерки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във