Банкеръ Daily

Свят

Рейтингът на Тръмп удари рекордно дъно

Ново проучване на общественото мнение, публикувано в понеделник от телевизия Си Ен Ен, показа, че одобрението на президента на САЩ Доналд Тръмп е достигнало рекордно ниско ниво, като все по-малко американци го смятат за честен и надежден, съобщи БНР.

Едва 38% от анкетираните одобряват резултатите от работата на Тръмп през първите шест месеца на неговото управление, докато 56% не я одобряват. Си Ен Ен отбеляза, че откакто се провеждат подобни проучвания, само одобрението към още един президент - 44% одобрение за Бил Клинтън през 1993 година - е спаднало под 50% в рамките на първите шест месеца от неговото управление.

Доналд Тръмп изглежда губи подкрепа и сред своята електорална база. От анкетираните американци 47% не одобряват силно негово представяне в сравнение с едва 24%, които го одобряват силно, като това представлява рязък спад с цели 33% на подкрепата към него след встъпването му в длъжност в края на януари.

Доверието - или липсата на такова - се превръща в основен проблем, посочва Си Ен Ен. Проучването отчита, че голямо мнозинство (цели 73%) е скептично настроено към изявленията от страна на Белия дом, като 30% заявяват, че "не вярват на нищо", идващо по официалните държавни канали в сравнение с 24% от анкетираните, които казват, че се доверяват на повечето или почти всички официални комуникации от Белия дом.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във