Банкеръ Daily

Свят

Регулаторът на САЩ даде пълно одобрение на ваксината на Пфайзер

Американската федерална агенция по храни и лекарства даде пълно одобрение на ваксината срещу Covid-19 на Pfizer/BioNTech.

Наличието на пълно одобрение може да доведе до нова вълна от ваксинации и задължително ваксиниране с някои изключения в страната. Работодатели като Google и Facebook вече имат изисквания за ваксиниране на служителите си, но други компании изчакват одобрението от федералните власти като една от вероятните причини е избягване на съдебни дела срещу тях, предаде БНР.  

Делта варианта на вируса продължава да допринася за скока при заболелите предимно сред неваксинираните.  

В същото време според допитване на Си Би Ес 69 процента от родителите се притесняват от възможността децата им да се заразят с Covid-19 при връщането си в класните стани. Това става при започването на учебната година в някои училища. По-голямата част от родителите подкрепят идеята за носене на маски, но няма явно мнозинство по въпроса дали училищата да направят ваксинирането задължително за децата, които в момента могат да бъдат ваксинирани.  

Темата за маските в класните стаи е една от най-дискутираните във щата Флорида, където днес започва дело за правото на губернатора да налага забрани за изискване на носене на маска в училище. 

По време на три дневния процес също ще  се разисква дали губернаторът Рон ДеСантис има право да променя решения на училища за въвеждане на носене на маски.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във