Банкеръ Daily

Свят

Разстоянието между кандидатите за вицепрезидент на САЩ на дебата в Юта се увеличава

При невъзможност Тръмп да изпълнява функциите на държавен глава, вицепрезидентът Майк Пенс поема управлението на страната.

Кандидатите за поста вицепрезидент на САЩ - републиканецът Майкъл Пенс и демократката Камала Харис, ще бъдат разположени на по-голямо разстояние един от друг по време на телевизионния дебат в Университета в щата Юта на 7 октомври, отколкото е било планирано. Както съобщава CNN, позовавайки се на свой източник, тази мярка за сигурност се взема предвид заразяването на президента на САЩ Доналд Тръмп с коронавирус.

Припомняме, че при невъзможност Тръмп да изпълнява функциите на държавен глава, вицепрезидентът Майк Пенс поема управлението на страната. При направените изследвания Пенс даде отрицателна проба за Covid-19.

На дебата Пенс и Харис ще стоят на разстояние 3.6 м един от друг. Регламентът е предвиждал по-близка дистанция.

Дебатът на кандидатите за вицепрезидент е разделен на девет сегмента по 10 минути, като всеки от тях е посветен на обсъждането на различни проблеми. 

Тръмп и кандидатът за държавен глава от демократите Джо Байдън са насрочили втория и третия рунд от предизборните дебати на 15 октомври в Маями (щата Флорида) и на 22 октомври в Нешвил (щата Тенеси).

 

Майкъл Ричард „Майк“ Пенс 

(роден на 7 юни 1959 г. в Кълъмбъс, Индиана) е настоящият вицепрезидент на САЩ и бивш губернатор на американския щат Индиана. Преди това е член на Камарата на представителите (2001-2013 г.). Член е на Републиканската партия.

Роден е в католическо ирландско семейство, а по-късно става протестант. Придържа се към консервативни възгледи, привърженик е на Чаеното парти (Tea Party movement), появило се през 2009 година. Заявените цели на това обществено-политическо движение в САЩ са борба за намаляване на правителствените разходи и данъците, на бюджетния дефицит и на държавния дълг. Определяно е като американо-консервативно, либертарианско, консервативно-либералон и популистко.

Майкъл пенс определя себе си като „християнин, консерватор и републиканец, в този ред", и като католик и евангелист едновременно.

Спечелилият първичните избори на Републиканската партия през 2016 г. Доналд Тръмп го избира за кандидат-вицепрезидент на Републиканската партия на 15 юли същата година. След като републиканците печелят президентските избори на 8 ноември 2016-а, Майкъл Пенс заема длъжността вицепрезидент на 20 януари 2017 година.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във