Банкеръ Daily

Свят

Разследването срещу компанията на Тръмп вече е криминално

Прокуратурата на Ню Йорк е уведомила "Тръмп организейшън", че разследването срещу компанията, управлявана от Доналд Тръмп, вече е криминално, а не чисто гражданско, предаде Ройтерс. 

Окръжният прокурор на Манхатън, демократът Сайръс Ванс, от над две години разследва бизнес делата на Тръмп от преди да стане президент. "Тръмп организейшън" засега не е открита за коментар.

Офисът на Ванс посочва в документи, подадени пред съда, че разследва "евентуално обширно и продължително криминално поведение" на "Тръмп организейшън", включително данъчни и застрахователни измами и фалшификация на бизнес отчети.

Властите в САЩ следили журналисти, разследващи Тръмп.

Разследването на Ванс започна, след като бившият адвокат и "момче за всичко" на Тръмп Майкъл Коен плати преди изборите през 2016 г. на две жени да си мълчат за предполагаеми сексуални срещи с Тръмп. Разследването се ускори, откакто Тръмп загуби битката за втори мандат в Белия дом от демократа Джо Байдън.

Прокурорът на Ню Йорк Летиша Джеймс води отделно криминално разследване дали компанията на Тръмп е обявявала невярна стойност на недвижими имоти, за да си осигури заеми и получи икономически данъчни ползи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във