Банкеръ Daily

Свят

Разследването на Мълър се насочи към зетя на Тръмп

Джаред Къшнър

Разследването на специалния прокурор Робърт Мълър проучва опитите на Джаред Къшнър да осигури финансиране за компанията си за недвижими имоти в периода между избирането на президента Доналд Тръмп и встъпването му в длъжност, предаде ДПА, като се позова на телевизия Си Ен Ен.

Според телевизията това е първият признак, че разследването на Мълър за евентуална руска намеса в изборите в САЩ през 2016 г. се фокусира върху нещо отвъд предполагаемите руски контакти на Къшнър.

Зетят на Тръмп бил питан в интервюта напоследък за усилията му да осигури финансиране на офис сграда в Ню Йорк, която имала финансови трудности, съобщи Си Ен Ен, като се позова на запознати с разследването източници.

Телевизията отбеляза, че причината за интереса на Мълър към темата не е ясна.

Според в. "Ню Йорк таймс" седмица след избирането на Тръмп Къшнър се срещнал с президента и висши мениджъри на китайската група "Анбан иншурънс", собственик на хотел "Уолдорф Астория" в Ню Йорк.

Според негово изявление пред разследващите от Конгреса в преходния период Къшнър е разговарял с хора от повече от 15 страни.

Къшнър отрече да е приемал руски средства, за да финансира свои бизнес начинания и защити контактите си с руски представители по време и след президентската кампания като "уместни".

Facebook logo
Бъдете с нас и във