Банкеръ Daily

Свят

Разпространението на коронавируса в Ломбардия може би се забавя

Ломбардия, северната италианска област, която пострада най-тежко от епидемията от новия коронавирус в Европа, показва първи признаци за възможно забавяне на заразяването, според губернатора на областта Атилио Фонтана, цитиран от Ройтерс.

Фонтана заяви по Радио 1 днес, че вижда известен повод за оптимизъм в данните, тъй като новите случаи изглежда се увеличават по-бавно, отколкото преди няколко дни.

"Все още не съм видял днешната статистика, но можем да видим някои малки стъпки напред. Увеличението не е така рязко, както бе преди два-три дни. Да се надяваме, че това е начало на обръщане на тенденцията", добави той, цитиран от Ройтерс. 

Фонтана вярва, че промяна в тенденцията на разпространение ще има пред следващите няколко дни, в резултат на наложените на 8 март строги мерки, ограничаващи придвижването на хората, след като промените в поведението на хората дадат резултати.

Италианският премиер Джузепе Конте обаче каза пред в."Кориере дела сера", че ситуацията с епидемията все още се влошава в Италия като цяло."Учените ни казват, че епидемията не е достигнала своя връх, и че следващите седмици ще бъдат най-рискови", каза Конте. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във