Банкеръ Daily

Свят

Разногласия във Вашингтон за предстоящата среща Тръмп - Путин

В американското правителство има сериозни разногласия за това как е най-добре да се проведе първата среща между президента Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин, която ще се състои в Германия на срещата на върха на Г-20 идния месец, пише Асошиейтед прес.

Много правителствени служители смятат, че САЩ трябва да запазят дистанция от Русия на фона на разследването на руската намеса в президентските избори и да взаимодействат много предпазливо.

Но Тръмп и някои други от неговото правителство настояват за пълноценна двустранна среща. Той призовава за достъп на медиите и целия традиционен протокол, свързан с подобни срещи, въпреки че служители от Държавния департамент и Съвета за национална сигурност настояват за по-голяма сдържаност, казаха настоящи и бивши правителствени служители.

Някои съветници вместо това препоръчват или президентът да проведе бърз, неофициален разговор в кулоарите на срещата на върха, или делегациите на САЩ и Русия да проведат "стратегически стабилизационни разговори", в които обикновено не участват президентите. 

Противоположните виждания подчертават различаващите се възгледи в правителството за цялостната политика към Русия и силното желание на Тръмп да развива работни отношения с Русия въпреки продължаващите разследвания.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във