Банкеръ Daily

Свят

Разкриха причините за нападението в Мюнстер

Нападателят от Мюнстер, който в събота се вряза с ван в хора в центъра на града, като уби двама души и рани десетки, е бил подтикван от намерението да извърши самоубийство, предаде ДПА, цитирайки съвместно изявление на полицията и прокуратурата.

След като анализирали и оценили достъпните документи, следи и показания, следователите стигнали до увереност, че 48-годишният извършител е бил мотивиран от намерението си да извърши самоубийство. Смята се, че той е имал психически проблеми.

Бащата на извършителя съобщава, че той е говорил за самоубийство още през 2015 година. Миналия месец извършителят, дизайнер по професия, е писал в имейл до познати, че мисли за самоубийство. Той обаче не е споменавал, че е опасен за околните.

На 7 април следобед ван се вряза в заведение на открито на оживено място в северния германски град Мюнстер. При атаката загинаха двама души, а нападателят се застреля с пистолет, който впоследствие се оказа незаконен.

При врязването на вана в тълпата пострадаха над 20 души, шестима от които тежко. Животът на трима човека все още е в опасност. Още във вечерта на трагедията стана ясно, че нападателят е германски гражданин, като медии посочиха, че той имал психични проблеми. Тогава властите изключиха случилото се да е терористичен акт с ислямистки мотиви.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във