Банкеръ Daily

Свят

Разговорите между Турция и Гърция в централата на НАТО са отложени

Разговорите на военни делегации на Турция и Гърция в централата на НАТО, които първоначално са били планирани за днес, са отложени за 10 септември, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер, позовавайки се на източници от министерството на отбраната.

Срещата е била отложена от ръководството на Военния комитет на НАТО, уточнява телевизията. Засега не са известни причините за отлагането.

Разговорите, първоначално насрочени за днес след разговор на турския президент Реджеп Тайип Ердоган с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, ще бъдат на тема "методи на разделяне", уточнява още ТРТ Хабер.

Турска фрегата е преминала покрай гръцкия остров Кастелоризо по-рано днес, съобщи междувременно турската частна телевизия Си Ен Ен Тюрк.

Преди това фрегатата е стояла закотвена край бреговете на град Каш, окръг Анталия, във връзка с обявения от Турция Навтекс /навигационен телекс/ за сеизмологични проучвания на кораба "Оруч Реис", отбелязва телевизията.

Според Си Ен Ен Тюрк фрегатата е потеглила днес по обяд и е преминала през турски териториални води между гръцкия о. Кастелоризо и турския град Каш. В момента фрегатата е закотвена край турския бряг при селището Лиманагзъ.

Същевременно гръцка фрегата продължава да чака в готовност при остров Кастелоризо.

В района в момента има само един турски боен кораб, докато през изминалите дни те бяха три на брой, напомня телевизията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във