Банкеръ Daily

Свят

Разцвет на интернет индустриите в Китай

Китай отбелязва бум на свързаните с интернет индустрии и дигиталната икономика на фона на епидемията от COVID-19. Това се съобщава в доклад за развитието на интернет, цитиран от Радио Китай.

Данните показват, че потребителите на интернет приложения за онлайн пазаруване, видеоклипове, онлайн обучение, услуги на електронното правителство и онлайн разплащания са се увеличили значително по време на епидемията, се посочва в доклада на Китайския информационен център за интернет мрежата. Пазаруващите онлайн са се увеличили с 16,4% от края на 2018 г. и до март 2020 г. броят им е достигнал 710 милиона. Въпреки негативното влияние на епидемията от новия коронавирус върху икономиката, онлайн продажбите на дребно в цялата страна са се увеличили с 3% на годишна база през първите два месеца на годината, се посочва в доклада.

Със затварянето на училищата около 265 милиона ученици са преминали на онлайн обучение, което доведе до бум в приложенията за онлайн образование.

Броят на приложенията за онлайн забавления също се е увеличил. От края на 2018 г. до март броят на потребителите на видеоклипове е бил с 126 милиона повече, достигайки 850 милиона души.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във