Банкеръ Daily

Свят

Расте подкрепата за оставане на Острова в ЕС

Мик Джагър обаче не иска в ЕС.

Подкрепата за оставане на Великобритания в Европейския съюз нараства, като 51% от британците са за запазване на членството, докато 44% са за напускане. Това показва последното социологическо проучване на Telegraph. Резултатите показват, че привържениците на оставането в ЕС са се увеличили с цели 4% в сравнение с предишното проучване, проведено преди месец.

На този етап 5% от участвалите в анкетата все още не са решили как да гласуват на предстоящия на 23 юни референдум. Очаква се повечето от колебаещите все пак да застанат зад продължаване на членството в ЕС.

Излизането на Великобритания от ЕС ще бъде "скок в неизвестното", който ще окаже негативно влияние върху стандарта на живот, ще допринесе за намаляването на броя на работните места, както и ще ограничи търговските възможности на европейския пазар, се казва в статия на премиера Дейвид Камерън в Telegraph.

Междувременно вокалистът на "Ролинг Стоунс" Мик Джагър заяви, че излизането от ЕС може да се окаже полезно в дългосрочен план. Ползата от това ще се усети след 20 години, заяви Джагър в интервю пред Sky News.

Facebook logo
Бъдете с нас и във