Банкеръ Daily

Свят

Ранените в Северно Косово са полицаи

Косовската полиция и местни медии съобщиха, че двама полицаи са били ранени по време на полицейската акция в северната част на страната, която предизвика напрежение със Сърбия, предаде Асошиейтед прес.

В изявление на полицията се посочва, че днешната акция идва след продължило месеци разследване на престъпни групи, замесени в контрабанда, злоупотреба със служебно положение, подкупи и нелегална търговия. Животът на пострадалите полицаи не е в опасност. Агенцията не уточнява етническата им принадлежност.

Полицията се изправи пред съпротива, особено в община Зубин поток, където беше арестуван високопоставен полицай, етнически сърбин. Местните сърби се опитаха да блокират пътя, но полицията събори имровизираната барикада.

В полицейското съобщение се посочва, че сред арестуваните днес има няколко полицаи и граждани, но броят им не е уточнен.

Агим Бахтири, етническият албански кмет на община Митровица, заяви, че операцията е не е срещу определена националност, а срещу "тези хора, които са причинили вреди".

Facebook logo
Бъдете с нас и във