Банкеръ Daily

Свят

Радев ще представлява България на срещата ЕС - Западни Балкани

Президентът Румен Радев ще представлява България на срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани, която ще се проведе на 6 октомври в Бърдо, Словения. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Срещата на държавните и правителствени ръководители на страните членки от ЕС ще започне днес с дискусия, посветена на актуални въпроси от дневния ред на Съюза.

На 6 октомври в рамките на срещата на върха ЕС - Западни Балкани президентът Радев е поканен от европейския комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи и от премиера на Словения Янез Янша за обща среща с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев.

Държавният глава е поканен от канцлера на Германия Ангела Меркел на обща среща с президента на Франция Еманюел Макрон и с министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев.

Първата пленарна сесия в рамките на срещата на върха ЕС - Западни Балкани е посветена на икономическото възстановяване на региона. По-късно е втората пленарна сесия на форума, след което ще бъде дадена пресконференция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във