Банкеръ Daily

Свят

Пътниците във влаковете "Евростар" ще трябва да носят маски

От пътниците на "Евростар" (Eurostar) ще се изисква задължително да носят маски от 4 май, което се прави в рамките на мерките за защита срещу коронавируса, съобщава Франс прес, като се позова на изявление от компанията.

Пасажерите ще трябва да носят маски на гарите и във  влаковете на "Евростар", каквито са изискванията на френското и белгийското правителство.
Влаковете "Евростар" продължават да пътуват през Ламанша, но вече с по-малка честота заради ограниченията на движението на хора, засиления контрол и намаленото търсене.

От компанията уточняват, че на пътниците с непокрити лица може да не бъде разрешено да се качат във влака или да бъдат глобени от френските или белгийските контролни власти.

Ресторантите във влаковете и гарите не работят и допълнителната услуга за нуждаещи се от специална помощ вече не се предлага.
В Белгия са отчетени едни от най-високите нива на заразяване в света на глава от населението (67 на 100 000), но от 3 май правителството обяви първите мерки за смекчаване на карантината. От всички пътници в обществения транспорт се изисква да покриват устата и носа си, за да не бъдат глобени.

Франция ще предприеме стъпки за смекчаване на ограниченията от 11 май, но също ще направи носенето на маска задължително в градския средства.

Пътуването с високоскоростния експрес "Евростар" започва от Северната гара (Gare du Nord) в Париж, а след 2 часа 17 минути пристигате на гара "Сент-Панкрас" (St Pancras) в центъра на Лондон. Това е много удобно и в сравнение с полета със самолет ви избавя от дългите процедури на летището - преди и след полета.

Северната гара в Париж е голям жп възел и място за връзка с различни направления по жп мрежата на Франция. Да стигнеш до нея от всяка точка на Париж е много лесно.  Дотук стигат повече от десет маршрута на автобуси, три линии на метрото (№№ 2, 4, 5) и три линии крайградски линии: RER B, RER D и RER E, одна от които  (RER B) свързва жп гарата с летищата "Шарл де Гол" и "Ле Бурже".

Разстоянието между Париж и Лондон с влак е 490 км, а пътуването е съпроводено с красиви пейзажи през прозореца, и времето минава неусетно. След два часа и 17 минути експресът пристига на централната жп гара на Лондона - "Сент-Панкрас". Тя е разположена в съседство с другата централна гара - Кингс-Кросс (King’s Cross). Двеге жп гари имат обща станция на метрото - "Кингс-Кросс Сент-Панкрас" (King’s Cross St. Pancras), което подсказва и името й. Това е най-големият възел на лондонското метро за смяна на линията, който обслужва шест линии: Виктория (Victoria), Пикадили (Piccadilly), Хаммерсмит-енд-Сити (Hammersmith & City), Метрополитен (Metropolitan), Северната (Northern) и Circle.

Facebook logo
Бъдете с нас и във