Банкеръ Daily

Свят

Путин: Тръмп е готов за нормализация

Руският президент Владимир Путин заяви вчера, че по време на телефонния си разговор с Доналд Тръмп на 14 ноември новоизбраният президент на САЩ е потвърдил желанието си за нормализиране на двустранните отношения, предаде ТАСС.

"От своя страна аз, разбира се, направих същото, ние винаги сме говорили за това", каза Путин на пресконференция в Лима, където участва в приключилата годишна среща на върха на Азиатско-тихоокеанското сътрудничество.

"Въпрос за конкретна среща и възможна дата за подобна среща не бяха обсъдени, но ние констатирахме, че вероятно би било полезно да се организира среща на наши сътрудници", добави Путин в отговор на журналистически въпрос за съдържанието на телефонния му разговор с Тръмп, който ще встъпи в длъжност през януари 2017 г. Руският президент напомни, че Тръмп все още съставя екипа си, затова все още е трудно да се говори дори за среща на сътрудници. "Нека почакаме, има още време", подчерта Путин.

Руският президент заяви също, че на вчерашната си кратка среща с американския президент Барак Обама в кулоарите на форума му е благодарил за годините на съвместна работа и го е поканил да посети Русия.

"Ние отбелязвахме, че макар диалогът между нас да не беше лесен, може да се каже, дори беше сложно да работим един с друг, но и аз, и президентът Обама отбелязахме, че винаги с уважение сме се отнасяли един към друг", посочи Путин.

"Аз му благодарих за годините на съвместна работа и му казах, че по всяко време, ако сметне за възможно и има необходимост и желание, ние ще се радваме да го видим в Русия", добави руският президент.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във