Банкеръ Daily

Свят

Путин си тръгна преди края от срещата на Г-20

Владимир Путин си тръгна днес от Бризбейн и стана първият световен лидер, напуснал срещата на върха на Г-20, на която бе подложен на критики заради намесата на Москва в Украйна, предадоха световните агенции.

Ако се съди по снимки, разпространени от организаторите на срещата, самолетът на руския президент е отлетял от Бризбейн в 14,15 местно време, тоест преди огласяването на заключителния документ на форума.

Пристигнал на пистата, Путин се ръкува с двама мотоциклетисти от ескорта и се снима със служители по сигурността, съобщи АФП.

Отпътуването на Путин бе предшествано от трудни разговори в кулоарите на форума с германския канцлер Ангела Меркел и британския премиер Дейвид Камерън. Пред руски медии Путин се оплака, че не е удовлетворен от двустранните си срещи, защото събеседниците му го обвинявали за неща, които са извън неговия контрол.

На пресконференцията си в Бризбейн все пак Путин каза, че атмосферата на форума е била "конструктивна" въпреки разминаването между позициите на Русия и останалите страни от Двадесетте по някои въпроси. Путин похвали домакина - австралийският премиер Тони Абът - като добър модератор на
срещата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във