Банкеръ Daily

Свят

Путин с първа визита в Крим след присъединяването към Русия

Руският президент Владимир Путин присъства на парада в град Севастопол на полуостров Крим, предадоха световните агенции.

След като беше на военния парад в Москва по случай Деня на победата, Путин присъства и на морската и въздушната част на Парада на победата в Севастопол. По-рано в града имаше парад на сухопътните сили. Това е първата визита на Путин в Крим след присъединяването на полуострова към Русия.

Руският президент направи и проверка на корабите от Черноморския флот на Русия в пристанището на Севастопол.

На борда на катер Путин и министърът на отбраната Сергей Шойгу преминаха пред около 10 руски военни кораба, приветствайки строените екипажи, които отговориха с три пъти „Ура”.

На 16 март в Крим се състоя референдум за съдбата на полуострова, в хода на който близо 97 процента от гласувалите се обявиха за присъединяване към Русия. Резултатите от допитването не бяха признати от Запада. На 18 март Владимир Путин, председателят на Върховния съвет на Република Крим Владимир Константинов, премиерът на Крим Сергей Аксьонов и кметът на Севастопол Алексей Чалий подписаха договора за приемането на Република Крим в Руската федерация. Процедурата по присъединяването завърши на 21 март.

Facebook logo
Бъдете с нас и във