Банкеръ Daily

Свят

Путин пристигна в Истанбул на световния енергиен форум

Руският президент Владимир Путин поздрави турския си колега Реджеп Тайип Ердоган и целия турски народ за това, че са успели да стабилизират ситуацията в страната им.

„Разбираме, че в Турция не е най-доброто време сега за такива крупни мероприятия, защото неотдавна преживя опит за държавен преврат. Ние много внимателно и с тревога следяхме това, което се случваше в Турция. И искам да поздравя турския народ и президента Ердоган за това, че ситуацията остана под контрол. Много се радваме, че Турция се възстановява и желаем успехи“, заяви Путин в реч, изнесена в рамките на Световния икономически форум в Истанбул, цитирана от РИА Новости. 

Руският президент пристигна в Истанбул на първо посещение в Турция след тежката двустранна криза около сваления руски самолет.

Очаква се Путин и домакина Ердоган да потвърдят ангажиментите си към изграждането на газопровода Турски поток през Черно море и на първата ядрена централа в Турция по руска технология. В руската делегация е и министърът на енергетиката Александър Новак.

Двете страни имат амбицията да увеличат икономическия си обмен до 100 милиарда долара годишно. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във