Банкеръ Daily

Свят

Путин пристигна в Атина

Президентът на Русия Владимир Путин пристигна на двудневна визита в Атина, съобщи БНР. Двамата с премиера на Гърция Алексис Ципрас ще обсъдят как да си сътрудничат в енергетиката, туризма и търговията.

Руският президент пристигна, съпроводен от седем министри и над 170 бизнесмени, които имат интерес за инвестиции в Гърция.

Путин се срещна първо с гръцкия държавен глава Прокопис Павлопулос. С особен интрес се очакват разговорите на руската делегация с премиера Алексис Ципрас.

Присъствието на руските министри предполага подписване на двустранни споразумения в областта на енергетика, туризъм и търговия.

Атина очаква предложение от руския президент за ново трасе за доставка на природен газ през Черно море за Гърция и Италия. Вероятно е връзката да се осъществи през България.

Руските интереси са насочени към приватизацията на газовата компания ДЕПА, пристанище Солун, железопътната компания, както и пристанищата Александруполи и Кавала, които са в близост до Трансадриатическия газопровод.

Утре руският президент ще посети манастира „Свети Пантелеймон” в Атон, заедно с руския патриарх Кирил. Това посещение отбелязва хилядагодишнината на руското монашество в Света гора.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във