Банкеръ Daily

Свят

Путин предложи шефа на данъчната служба за премиер

Михаил Мишустин

Владимир Путин предложи на ръководителя на Федералната данъчна служба Михаил Мишустин да поеме поста на министър-председател, съобщава пресслужбата на Кремъл.

„Президентът Владимир Путин проведе работна среща с Михаил Мишустин и му предложи да заеме поста министър-председател. След получаване на съгласието му, той внесе кандидатурата на Мишустин за поста министър-председател за разглеждане от Държавната дума”, се казва в съобщението на пресслужбата, цитирано от Нова тв.

Мишустин оглавява Федералната данъчна служба на Руската федерация от април 2010 г. Той ще навърши 54 години след месец и половина, той е с около шест месеца по-млад от бившия премиер Дмитрий Медведев.

По-рано днес руското правителство, оглавено от Дмитрий Медведев, подаде оставка. Путин ще назначи досегашния премиер Медведев на новосъздадения пост заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.

Преди това в послание до Федералното събрание руският лидер предложи Държавната дума не само да съгласува, а и да избира премиера, което сериозно ще измени политическата система, но същевременно ще направи по-ефективно взаимодействието между представителната и изпълнителната власт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във