Банкеръ Daily

Свят

Путин отправя традиционното си годишно обръщение към парламента

Президентът на Русия Владимир Путин ще отправи днес петнадесетото си годишно послание към Федералното събрание. Изказването пред двете камари на парламента е програмен документ, в който държавният глава очертава стратегическите насоки за развитие на страната в краткосрочна перспектива, информира БНР. 

Миналата година Владимир Путин отправи годишното си послание непосредствено преди изборите на 18 март, на които спечели четвърти президентски мандат със 76% подкрепа. Тогава той определи като основен свой приоритет грижата за благополучието на хората, а като основна заплаха за страната - изоставането. 

Днес той ще говори на фона на очертаващите се нови европейски и американски санкции срещу Русия, отлива на чуждестранни инвестиции, недоволството от увеличаването на пенсионната възраст и намаляването на доходите, повишаването на ДДС, ускорената инфлация и очаквания скромен годишен икономически растеж от около 1,3 на сто. 

Годишното послание към Федералното събрание беше въведено от президента Борис Елцин. За първи път той се обърна към парламента на 24 февруари 1994 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във