Банкеръ Daily

Свят

Путин: Нямаме нищо общо с "Брексит"-а

Думите на премиера Дейвид Камерън, че "Путин ще е доволен" от излизането на Великобритания от ЕС са некоректен опит да повлияе на британското обществено мнение, заяви пред медиите руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Дори това не помогна да се стигне до резултата, който желаеха авторите на подобни твърдения, подчерта Путин в края на посещението си в Ташкент, където се състоя среща на високо равнище на Шанхайската организация за сътрудничество.

"Особено след гласуването според мен никой няма право да говори за някаква позиция на Русия. Това е просто проява на ниска политическа култура", добави руският президент. Той посочи, че Русия никога не се е намесвала и никога не е правила изявления по отношение на референдума за Брекзита.

"От моя гледна точка се държахме много коректно, внимателно следяхме какво се случва, но по никакъв начин не сме влияли на този процес и дори не сме опитвали да го направим", заяви Путин. Той подчерта, че изявленията на Камерън са напълно неоснователни.

Резултатът от референдума за Брекзита отразява недоволството на британските поданици, добави Путин. "Никой не иска да храни и субсидира по-слаби икономики, да издържа други държави и цели народи", заяви руският президент. "Хората явно са недоволни и от решаването на въпросите в областта на сигурността, които днес се изостриха рязко на фона на мощни миграционни процеси", добави той. "Хората искат да са по-независими", смята Путин.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във