Банкеръ Daily

Свят

Путин: Намесата в изборите в САЩ може да е от американски хакери

Руският президент Владимир Путин заяви, че зад опитите за намеса в изборите в САЩ може да стоят американски хакери, които се опитват да хвърлят вината върху други от политически съображения.

"Хакерите може да се намират където им е угодно. Може да са в Русия, в Азия, в Америка, в Латинска Америка. Може да са хакери в САЩ, които много ловко и професионално насочват, както казваме у нас, стрелката към Русия", обясни Путин в интервю за американската телевизия Ен Би Си.

"В хода на политическата борба за тях по някакви причини е било удобно да оповестят тази информация. Те са я пуснали с позоваване на Русия", добавя руският президент. 

В същото интервю Путин отбелязва, че НАТО е била създадена като инструмент на Студената война за борба със Съветския съюз. "Съветски съюз обаче вече няма", посочва той.

ФБР продължава да разследва за руска намеса в американската предизборна кампания. Джаред Къшнър, зет на президента на САЩ Доналд Тръмп, е проверяван в рамките на разследването. Къшнър е разследван заради срещите му през декември с руския посланик и банкер от Москва. 

Една от адвокатките на Къшнър направи изявление, че той ще сътрудничи на следствието."Г-н Къшнър и преди е изразявал съгласие да сподели с Конгреса онова, което знае за тези срещи, както и всякаква друга поискана информация", каза в края на май адвокатът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във