Банкеръ Daily

Свят

Путин и Тръмп ще се срещнат в началото на лятото

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков не изключва Владимир Путин да се срещне с американския си колега Доналд Тръмп преди форума на върха на Г-20 в Хамбург на 7-8 юли, предаде ТАСС.

"Да, по всичко личи, че е възможно Путин и Тръмп да се срещнат преди лидерския форум", заяви Песков пред журналисти в отговор на въпрос.

Той каза, че борбата с тероризма може да се превърне в една от допирните точки между Русия и САЩ. Други такива точки по думите му могат да бъдат "въпросите на стратегическата сигурност, взаимодействието за уреждане на регионални конфликти и непосредствените двустранни отношения".

Песков заяви, че в момента не се обсъждат никакви сделки със САЩ за отменяне на санкциите срещу Русия.

По думите му Кремъл не желае да коментира наложената забрана граждани на редица страни да влизат на американска територия. "Това не е наша работа", каза Песков.

Русия и САЩ имат неограничени възможности за сътрудничество в борбата с тероризма, при положение че има воля за това, заяви междувременно руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Русия е готова да разговаря със САЩ за антитерористичната борба "всеки момент, по линия на министерствата на отбраната, специалните служби, разузнаванията, дипломатическите ведомства", добави Лавров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във