Банкеръ Daily

Свят

Путин и Байдън се срещат в луксозна вила на брега на Женевското езеро

Луксозната вила Ла Гранж, построена през 18-ти век, е разположена в средата на парк от повече от 21 хектара, разположен на брега на Женевското езеро, в покрайнините на града.

Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън ще се срещнат на 16 юни в Женева във вила Ла Гранж,  съобщи пред ТАСС официален представител на швейцарското външно министерство.

В съобщение на страницата на външното министерство в Twitter се отбелязва, че "Швейцария благодари на двете страни за доверието, изразено чрез избора на Женева" като място за срещата на върха.

Луксозната вила Ла Гранж, построена през 18-ти век, е разположена в средата на парк от повече от 21 хектара, разположен на брега на Женевското езеро, в покрайнините на града. Това е най-големият градски парк, който е любимо място за почивка на гражданите. От 1917 г. вилата е собственост на града. Там има библиотека, както и обиколки с екскурзовод за туристи.

От 8 до 18 юни вилата е затворена за посетители, а около парка са издигнати метални огради. В парка се извършват подобрения. Власти в Женева обявиха на 9 юни засилени мерки за сигурност от 14 до 17 юни. По-специално, забранени са полети с безпилотни летателни апарати над цялата територия на кантона. Насипите на Женева, акваторията, както и паркът Ла Гранж са включени в периметъра за сигурност със специален режим на контрол.

На срещата в 16-ти юни в Женева лидерите ще обсъдят състоянието и перспективите за по-нататъшното развитие на руско-американските отношения, стратегическата стабилност , както и актуални въпроси от международния дневен ред, включително взаимодействие в борбата срещу пандемията. Това ще бъде първата лична среща между Путин и Байдън след встъпването в длъжност на последния на президент на САЩ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във