Банкеръ Daily

Свят

Путин: Джо Байдън, да си жив и здрав!

Путин припомни избиването на индианци и дългия период на робство в САЩ.

Руският президент Владимир Путин отговори на изявленията, направени  от американския президент Джо Байдън, че е "убиец без душа", като му пожела здраве, съобщи ТАСС.

Американският президент Джо Байдън заяви в интервю за телевизия Ей Би Си, че руският му колега Владимир Путин ще си плати за опитите за повлияване върху президентските избори в САЩ през 2020 г. в полза на Доналд Тръмп.

"Що се отнася до изказванията на моя американски колега. Какво бих му отговорил? Бих му казал:" Бъди здрав! "Пожелавам му здраве", каза руският лидер, като отбеляза, че казва това без ирония.

Според руския лидер, когато оценяват и критикуват другите, хората винаги виждат в огледалото собственото си отражение.

Путин заяви, че в отношенията с Вашингтон Москва ще разчита на честните и почтените американци.

На среща с представители на обществеността в Севастопол той обърна внимание на разликата във възгледите на американския народ и управляващите в Белия дом. Според него в САЩ има "много много честни, почтени, искрени хора", които искат да живеят с Русия в мир и приятелство. „Ние знаем за това и го оценяваме и ще разчитаме на тях в бъдеще“, увери руският лидер.

"Що се отнася до управляваща класа нейното съзнание се формира в добре познати и доста трудни условия", каза Путин.

"В края на краищата развитието на американския континент от европейците беше свързано с унищожаването на местното население, с геноцид, както се казва днес, пряк геноцид на индианските племена. Тогава последва много труден и дълъг период на робство", припомни президентът.

„Водена от подобни съображения, управляващата класа на САЩ решава както вътрешни, така и външнополитически проблеми“, убеден е руският държавен глава. „В крайна сметка САЩ са единствената държава в света, която е използвала ядрено оръжие, освен това срещу неядрена държава, срещу Япония, в края на Втората световна война срещу Хирошима и Нагасаки“, каза руският президент. Той е убеден, че „в това няма абсолютно никакъв военен смисъл, това е пряко унищожение на цивилното население“.

Той подчерта, че Москва ще си сътрудничи с Вашингтон само при изгодни пазарни условия и предупреди, че американското ръководство ще трябва да се съобрази с това.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във