Банкеръ Daily

Свят

Путин: Да се внимава за чуждестранна намеса в президентските избори

Руският президент Владимир Путин призова днес да се внимава за чуждестранна намеса в президентските избори в страната през март. Законът за чуждестранните агенти може да бъде усъвършенстван, призна Путин на среща с ръководствата на двете камари на парламента. В същото време той подчерта, че нормативният акт трябва да изпълнява своята функция - да не позволи намеса отвън във вътрешните работи на Русия. съобщиха ТАСС и БТА.

Президентът призова за внимателно изучаване на работата на чуждестранни компании в социалните мрежи по време на предизборната кампания в Русия.

Делът на рекламите на руските медии Ар Ти и "Спутник" в западните социални мрежи бе стотни от един процент, въпреки целия шум по въпроса. А у нас чуждестранните компании имат много по-голямо присъствие в социалните мрежи, коментира руският президент.

Путин призова Държавната дума и Съвета на Федерацията да се занимават не само с политическа борба преди изборите, но и да не забравят за законотворческата си работа.
Руският президент се обяви за премахване на 13-процентовия данък печалба върху средствата, връщани в страната от чужбина, както и за нова амнистия за връщане на капитали в Русия, предаде Ройтерс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във