Банкеръ Daily

Свят

Путин: Бъдещето на руската цивилизация зависи от успеха в развитието на високите технологии

Руският президент Владимир Путин е уверен, че за да запази руската цивилизация, страната трябва да се съсредоточи върху високите технологии.

„Русия не е просто страна, тя е наистина отделна цивилизация: тя е многонационална страна с много традиции, култури, религии“, заяви държавният глава в интервю за програмата „Москва. Кремъл. Путин "по канала Русия 1.

Според него новите технологии вече променят света. "Изкуствен интелект, безпилотни превозни средства, генетика, медицина, образование - всичко това ще бъде основата, на която страната ще се развива", каза Путин.

Президентът смята, че е необходимо да се обърне внимание на постиженията на други страни в областта на високите технологии, но е важно да не се забравя да се развива собствената си база и да се използват нейните конкурентни предимства. 

„Никога не бихме имали свои високотехнологични видове оръжия, каквито никоя държава в света все още не е имала, ако нямаше нито фундаментална наука, нито научни училища, нито инженерен персонал“, подчерта президентът. „Сега трябва не само да превърнем тези постижения в граждански сфери, но трябва да разчитаме в най-широкия смисъл на думата на онези постижения, постигнати от предишните поколения“, добави той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във