Банкеръ Daily

Свят

Първи случай на коронавирус в Гърция

Първи случай на заразен с коронавирус е регистриран в Гърция, съобщи Ройтерс.

Информацията е потвърдил гръцкият министър на здравеопазването Сотирис Циодрас, предаде Би Ти Ви.

Положителен резултат е дал тест на 38-годишна жена, която е пътувала до Северна Италия.

Тя е в добро състояние и е под наблюдението на лекарски екип в Солун, уточни здравният министър. Властите издирват и хора, с които тя е контактувала, за да бъдат поставени под карантина.

В Хърватия бе регистриран втори случай на зараза с коронавирус, у брата на пациента, който бе поставен вчера под карантина, след като се установи, че е заразен, съобщава загребският "Ютарни лист".

Заразен е братът на пациента, който е бил в Милано с приятелката си от 19 до 21 февруари. Резултатите от нейния тест са негативни за наличие на вируса.

В Инфекциозната клиника в момента са хоспитализирани трима души, които чакат резултатите си от теста на коронавирус.

Вестникът пише и че Сплит е в състояние на обсада, защото в пристанището е акостирал кораб от Анкона. Морският съд е бил посрещнат от специално екипирана хърватска морска полиция и санитарни инспектори.

На борда да му има около 80 пътници, като засега няма данни някой от тях да е от северна Италия.

В Сърбия са тествани девет съмнителни случая и всички се оказаха негативни, заяви за сръбската държавна телевизия РТС Горан Стеванович от Клиниката за инфекциозни и тропически болести в Клиничния център на Сърбия. Той каза, че са готови за "най-черния сценарий", но се надяват, че до него няма да се стигне.

Междувременно бе въведен надзор на всички граждани на Сърбия, които се връщат от Китай и Италия, а от министерството на здравеопазването изтъкват, че водят документация за всички пътници, които са пристигнали от проблематични райони.

Facebook logo
Бъдете с нас и във