Банкеръ Daily

Свят

Първи ден без починал от Ковид във Великобритания от март 2020-а

Във Великобритания няма нито един смъртен случай от Covid-19 за последното денонощие. Това се случва за първи път от март миналата година. 

Броят на заразените е 3165, което е по-малко от понеделник, но повече от преди седмица. Жертви няма и министърът на здравеопазването Мат Ханкок заяви, че "цялата страна се радва да чуе тази новина". Той отново призова хората да продължават с ваксинирането, предаде БНР. 

Повече от една трета от пълнолетното население вече е напълно имунизирано. По последни данни 25 734 719 души са с две дози, а 39 477 158 са с първа доза ваксина или близо 75% от пълнолетното население. 

Всичко това става на фона на загриженост от известно нарастване на случаите на заразявания, свързвани с новия индийски вариант на вируса. По принцип броят на жертвите е по-нисък през уикенда и първите дни на седмицата, тъй като има забавяне в статистическите данни, а този понеделник беше почивен ден на Острова. 

Въпреки обнадеждаващите данни учените продължават да съветват правителството да отложи пълното вдигане на локдауна на 21 юни, както е планирано. По-рано обаче премиерът Борис Джонсън заяви, че на този етап не вижда нищо, което налага промяна на плановете. Окончателното решение се очаква на 14 юни

Facebook logo
Бъдете с нас и във