Банкеръ Daily

Свят

Пълна изолация и полицейски час в Солун и Серес за 14 дни

Гръцките власти обявиха режим на пълна изолация (локдаун) в северните градове Солун и Серес за срок от 14 дни, считано от утре, 3 ноември, за да спрат рязкото покачване на случаите на коронавирус, съобщи в. "Катимерини".

На пресконференция днес говорителят на правителството Стелиос Пецас каза, че мерките включват също и полицейски час от 21 до 5 часа.

Гражданите ще трябва да изпращат SMS, ако трябва да напуснат дома си за работа или по здравословни причини.

Полетите от и за Солун също ще бъдат прекратени.

Италианското правителство ще затегне ограниченията, за да ограничи разпространението на коронавируса, но засега ще се въздържи от тотална национална карантина, каза днес премиерът Джузепе Конте, цитиран от Ройтерс.

Изказвайки се в парламента, той посочи, че по-строгите мерки ще включват ограничаване на движението между най-засегнатите от заразата райони и въвеждане на вечерен час, което според него е необходимо при разрастващата се втора вълна на инфекцията.

По думите на Конте страната ще бъде разделена на три района с оглед на равнището на риска. Той предупреди, че капацитетът на интензивните отделения в 15 от 20-те области на Италия ще бъде изчерпан до месец, ако не се предприемат спешни действия. Премиерът добави, че в някои места ограниченията ще бъдат по-строги, отколкото в други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във