Банкеръ Daily

Филип Хамънд:

Противниците на Джонсън ще имат достатъчно гласове, за да го победят днес

Филип Хамънд

Съюзът на опозиционните партии и бунтовните депутати от Консервативната партия ще има достатъчно гласове, за да победи правителството на премиера Борис Джонсън по въпроса за Брексит днес, заяви бившият британски финансов министър Филип Хамънд, цитиран от Ройтерс.

"Мисля, че ще имаме нужния брой гласове", каза той пред Би Би Си. "Мисля, че ще имаме достатъчно хора за необходимото мнозинство."

"Много колеги бяха разярени от някои действия през последната седмица", каза той. "Мисля, че има група консерватори, които много ясно разбират, че сега е моментът, в който трябва да поставим националния интерес пред всякакви заплахи за нас лично или за кариерите ни."

При оставащи 59 дни до британското напускане на ЕС на 31 октомври група от представители на различни партии ще използва първия работен ден на парламента след лятната му почивка, за да се опита да блокира излизането без сделка.

Джонсън предупреди депутатите Консервативната партия, че ще бъдат изключени от от нея, ако гласуват с опозицията. Правителствен източник каза също, че Джонсън ще се стреми към избори, ако загуби вота за Брексит.

Хамънд каза, че възнамерява да се кандидатира като консерватор на следващите избори и не вярва, че Даунинг Стрийт може да го спре. "Със сигурност ще има битка на живот и смърт, ако се опитат да ме спрат", каза той, демонстрирайки силата на гнева в партията, отбелязва Ройтерс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във