Банкеръ Daily

Свят

Промяна в граничния режим за влизане в Черна гора

От 2 януари до 12 януари българските граждани, които пристигат в Черна гора следва да представят следните допълнителни документи:


  • удостоверение за извършена ваксинация – поставена съответна последна доза от ваксина срещу COVID-19, като датата на поставяне на последната доза не трябва да бъде по-стара от 6 месеца, или

  • доказателство за преболедуване - положителен резултат от PCR тест или бърз антигенен тест, издаден от надлежна лаборатория, по-стар от 10 дни, но не по-стар от 180 дни преди датата на влизане в Черна гора.

 И в двата случая следва да представят и:


  • отрицателен резултат от PCR тест, не по-стар от 72 часа, считано от момента на влизане в Черна гора, или

  • отрицателен резултат от бърз антигенен тест, издаден от оторизирана лаборатория и не по-стар от 48 часа към момента на влизане в Черна гора.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Подгорица на следните телефони за връзка: +38220655009 и в извънработно време на тел.:+38269143298.

МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.      

Facebook logo
Бъдете с нас и във