Банкеръ Daily

Свят

Призоваха Али Ахмети в Специалния съд в Хага

Председателят на Демократичния съюз за интеграция Али Ахмети потвърди, че е получил покана да се яви в Специалния съд в Хага, съобщава вестник "Слободен печат". Ахмети написа във Фейсбук, че е повикан и ще отиде в Хага, за да свидетелства като един от основателите на Армията за освобождение на Косово.

Върховенството на закона и постигането на истинско, неселективно правосъдие, вътрешно и международно, са моята постоянна цел и задължение в течение на цялата ми дейност. Затова ви информирам, че Специалната прокуратура на Косово ме покани да свидетелствам като един от основателите на АОК и член на генералния щаб. Без да се двоумя, приех поканата и осъществих конструктивен контакт и сътрудничество с официални лица в Хага. Винаги съм бил за неселективно правосъдие и съм на разположение на правосъдните органи като свидетел на освободителната война на албанския народ против геноцида на сръбския режим на Милошевич, написа Ахмети във Фейсбук.

Миналата седмица в съда в Хага бе повикан президентът на Косово Хашим Тачи, който три дни даваше показания за своята роля във войната в Косово.

Засега няма информация дали поканата към Ахмети има връзка с показанията на Тачи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във