Банкеръ Daily

Свят

Приоритетите на Байдън и Харис: COVID-19, икономиката, расово равенство и климата

Въпреки че Доналд Тръмп все още не е отстъпил президентската надпревара на опонента си, новоизбраният президент Джо Байдън и новоизбраният вицепрезидент Камала Харис обявиха плановете си за преходния период преди влизането си в Белия дом.

Екипът на Байдън актуализира уебсайта си и обяви четири области на политиката, на които новата администрация ще даде приоритет: COVID-19, икономическо възстановяване, расова справедливост и изменението на климата.

"Нацията ни се бори с пандемия, икономическа криза, мощни призиви за расова справедливост и екзистенциалната заплаха от изменението на климата. Избраният президент Байдън и новоизбраният вицепрезидент Харис знаят, че не можем просто да се върнем към начина, по който бяха нещата преди. Екипите им, които в момента се сформират, ще започнат работа по тези предизвикателства още в първия ден", се съобщава на сайта. 

В обръщение към американския народ в събота Джо Байдън обяви, че в понеделник ще представи свой екип от специалисти, които ще създадат екшън план за справяне с пандемията от коронавируса. Изпълнението на плана ще започне от 20 януари 2021 г., когато се очаква той да положи клетва като 46-ия президент на САЩ.

Оперативната група срещу коронавируса, създадена от Байдън, ще бъде ръководена от бившия шеф на хирурзите в САЩ Вивек Мърфи и Дейвид Кеслер, бивш шеф на Агенцията по храните и лекарствата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във