Банкеръ Daily

Свят

Принц Уилям и Кейт Мидълтън вече са милиардери

В деня на смъртта на кралица Елизабет II, принц Уилям и Кейт Мидълтън станаха милиардери. Това съобщава DailyStar.

След смъртта на Елизабет II, принц Уилям и Кейт Мидълтън наследиха титлите херцог и херцогиня на Корнуол. Веднага след това новият крал на Великобритания Чарлз III обяви сина си Уилям за принц на Уелс, а неговата съпруга – за принцеса на Уелс. Съобщава се още, че ако по-рано богатството на принц Уилям се е оценявало на 34 млн. британски лири, то след получаването на новите титли то вече е над 1.1 млрд. британски лири.

Прибавянето на новите титли означава, че Уилям и Кейт наследяват и много земя, гори, реки и други активи. По данни на източниците на изданието, принцът и принцесата на Уелс владеят около 128 хил. акра земя в 20 графства в Англия и Уелс, част от които е и Националният парк Дартмур в Девън, Югозападна Англия. Това е вторият по големина английски национален резерват, известен най-вече с намиращата се в него резиденция "Гидлей Парк". Девън се намира на 354 км югозападно от Лондон.

Херцог на Корнуол

(Duke of Cornwall) е британска благородническа титла по названието на херцогство Корнуол в  югозападната част на Англия. Титлата се връчва от британския монарх като правило на най-големия син, наследник на престола.

Херцогът на Корнуол е първи по ранг пер на кралството и единствен сред английските херцози, притежаващ истинско херцогство (duchy) – херцогство Корнуол. Макар в днешна Великобритания да съществува формално още едно херцогство Ланкастър (Duchy of Lancaster), от 1413 година, т.е. от времето на крал Хенри V, херцогство Ланкастър е собственост на монарха и източник на негов личен доход. До момента титлата херцог на Корнуол се носеше от принц Чарлз, вече крал Чарлз III.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във