Банкеръ Daily

Свят

Принц Хари стана директор в Силициевата долина

Принц Хари

Принц Хари е приел поканата на фирмата от Силициевата долина BetterUp да оглави изпълнението на фирмения бизнес-модел и да участва в създаването на необходимите стратегически посоки, инвестиции и култура, които да са катализатор за дългосрочни промени в областта на образованието, доходите и здравето. Това е първата официална позиция на британския принц в частна компания откакто той се оттегли от задълженията си на работещ член на кралското семейство на Великобритания и се премести в Калифорния със съпругата си Меган и сина им Арчи. Дукът на Съсекс ще съсредоточи усилията си в привличането на публична подкрепа и признание на менталното здраве, ще насочва дейността на BetterUp и ще разширява фирмената общност.

Основаната през 2013-а в Сан Франциско BetterUp е платформа за обучение и ментално здраве. Последната оценка на компанията е 1.73 млрд. щ. долара след инжектирането на поредна инвестиция от 125 млн. долара. BetterUp твърди, че мрежата й от над 2 хил. инструктури е обслужила досега повече от 100 хил. нейни членове. Възпитателите са работили с персонала на организации като НАСА, "Уорнър мидиа", "Марс" и със собственика на "Снапчат" - "Снап". 

Новината за назначението на принц Хари бе разпространена за първи път от "Уолстрийт джърнъл" и впоследствие бе потвърдена от самата фирма с пост в блога й в късните часове на 23 март.  

Дукът и дукесата на Съсекс със сигурност се стараят да прекрачат всички табута след интервюто им с Опра Уинфри, в което Меган обвини британското кралско семейство в расизъм и липса на подкрепа. То бе прието със смесени чувства от световната общност, преливащи от пълно одобрение до абсолютно отрицание. 

Самият Хари от години се опитва да повдигне завесата пред менталното здраве и по множество поводи говори открито за собственото си психическо състояние. Принцът твърди, че работата му в BetterUp е "неоценима" и добавя, че фирмен инструктор му е дал "страхотен съвет" и "свежа перспектива". Обяснявайки защо е приел поканата за работа във фирмата, Хари посочва, че е твърдо убеден, че "приоритизирането и вглеждането в собственото ментално здраве отключва потенциал и възможности, за които човек никога не е подозирал, че съществуват". Той разкрива също, че хората, работещи в "Арчиуел" - организацията, която основаха със съпругата си Мегън Маркъл в края на 2020-а - са имали достъп до услугите на BetterUp. 

Според мълвата, покойната майка на дука на Съсекс - принцеса Даяна - вероятно е страдала от депресия по време на брака си с принц Чарлз. Хари пък твърди, че в житейския си път е разбрал "силата на превръщането на болката в цел" и че се е научил на "психическа устойчивост" докато е бил военен. 

Шефът на BeterUp - Алекси Робишо - уверява, че е "впечатлен" от "модела на вдъхновение и влияние в работата" на Хари. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във