Банкеръ Daily

Свят

Принц Хари и Меган Маркъл си казват „Да” в Уиндзорския замък

Британският принц Хари днес сключва брак с американската актриса Меган Маркъл. Сватбената церемония ще е в Уиндзорския замък, във внушителния дворцов параклис "Сейнт Джордж", построен през 15-и век. На нея са поканени 600 души.

Размяната на обети ще бъде извършена от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, а самата брачна церемония ще бъде ръководена от епископ Дейвид Конър, настоятел на храма в Уиндзор.

Принц Чарлз, бъдещият свекър на Меган Маркъл, ще я заведе до олтара, тъй като баща ѝ се възстановява след сърдечна операция и е отказал да участва в церемонията.

Принц Уилям ще бъде кум на брат си Хари, а Меган Маркъл избра да няма кума. На сватбата ще има десет малки шафери, сред които племенниците на принц Хари – принц Джордж и принцеса Шарлот.

На сватбата са поканени 600 души, 2640 души ще имат възможността да наблюдават пристигането на булката и младоженеца в Уиндзор. Очаква се хиляди хора да се съберат по улиците, за да видят кралската двойка.

Дни преди сватбата Дория Рагланд, майката на бъдещата съпруга на принц Хари Меган Маркъл, се срещна с членове на кралското семейство, след пристигането ѝ от Калифорния в Лондон. Първата ѝ среща е била с принц Уилям и неговата съпруга Катрин. В двореца Уиндзор са присъствали и 4-годишният им син принц Джордж и 3-годишната им дъщеря, принцеса Шарлот. Към тях са се присъединили и бъдещите младоженци - принц Хари и Меган Маркъл.

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл на живо можете да гледате в официалните канали на британското кралско семейство:

Facebook - The British Monarchy Facebook page
Twitter - @RoyalFamily, @KensingtonRoyal, @ClarenceHouse 
Instagram - @TheRoyalFamily, @KensingtonRoyal, @ClarenceHouse 
Youtube - The Royal Channel 

Facebook logo
Бъдете с нас и във