Банкеръ Daily

Свят

Примирието в Идлиб влезе в сила

Примирието в сирийската провинция Идлиб, договорено вчера между Русия и Турция, влезе в сила след полунощ, съобщиха активисти, цитирани от ДПА.

Сирийският център за наблюдение на правата на човека съобщи малко след като примирието влезе в сила, че по фронтовете на Идлиб цари затишие. 

Сирийските власти призоваха вчера лицемерието за ситуацията в Идлиб да престане. Последните изявления на политици в някои западни страни за хуманитарната ситуация в провинция Идлиб, където турските въоръжени сили провеждат военна операция от 27 февруари, говорят за лицемерието на политиката, към която държавата им се придържа. Това съобщи в четвъртък официален представител на сирийското външно министерство.

"Всички тези изявления показват, че тези страни (Запада) продължават да политизират хуманитарни въпроси и ги приспособяват към собствените си интереси, които не оставят нищо на сирийците, които губят живота си или напускат домовете си... Те демонстрират лъжите и лицемерието на политиката на тези страни", се казва в съобщението.

Според администрацията на Башар Асад западните държави, ръководени от Германия и Франция се поддават на изнудване от турския президент Реджеп Ердоган, "който продължава да експлоатира страданията на сирийските бежанци за собствени цели". 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във