Банкеръ Daily

Свят

Приходите от реклама на Google са нараснали с 69%

Приходите на Alphabet (компанията майка на Google) надхвърлиха 61.88 млрд. долара - с 62% повече, отколкото година по-рано, а чистата печалба се е повишила повече от два пъти и достигнаха почти 18.52 млрд. долара.  

Успехите на Google, и по мнението на пазарните анализатори, и на самия генерален директор Сундара Пичаи, са свързани с ръста на цифровата активност на потребителите. В началото на 2020 година корпорацията се оказа изненадана от пандемията –доходите й действително се сринаха, когато рекламодателите започнаха да орязват маркетинговите си бюджети. Рекламата, по данни от 2019 година, е донесла на Google повече от 80% от приходите.

Но и сега, година след нахлуването на пандемията от коронавирус, потребителите продължават активно „да играят“ в мрежата: купуват в онлайн магазините, поръчки на храна за вкъщи, отделят време за видеостриймингови услуги и т.н. В резултат на това се завръща и рекламата . Така постъпленията от реклама на Google за изминалото второ тримесечие са нараснали с 69% в сравнение със същия период  на миналата година и са на стойност 50.44 млрд. долара. И това без да се отчита рекламата  в YouTube, която е донесла още 7 млрд. долара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във