Банкеръ Daily

Свят

Претърсват гора край Истанбул за останките на Кашоги

Турската полиция обследва гора край Истанбул и околностите на град на брега на Мраморно море, за да открие тленни останки на саудитския дисидент журналист, изчезнал преди две седмици след влизането си в саудитско консулство. Това съобщиха снощи два турски официални източника, цитирани от Ройтерс.

При обиска в консулството и резиденцията на консула в Истанбул следователите са открили "много проби" и сега се опитват да ги анализират за следи от ДНК-то на журналиста Джамал Кашоги, каза единият високопоставен източник.

По думите му обхватът на издирванията е бил разширен, след като са били установени маршрутите и спирките на автомобилите, напускали консулството на 2 октомври - деня, в който Кашоги е бил видян за последно. Възможно е убийците да са изхвърлили трупа в Белградската гора (Belgrad Ormani) край Истанбул или в безлюден район в околностите на град Ялова, на 90 км южно от Истанбул, твърдят източниците на Ройтерс.

Агенцията припомни, че засега Саудитска Арабия отхвърля обвиненията на турски представители, че Кашоги е убит в консулството и трупът му е изнесен навън.

Facebook logo
Бъдете с нас и във