Банкеръ Daily

Свят

Престъпни кланове заплашвали черногорския премиер Кривокапич

Здравко Кривокапич

Черногорският премиер Здравко Кривокапич заяви, че е получавал заплахи от престъпни кланове в предишния период, но не им е обръщал внимание, съобщи информационният сайт СдМ.

Премиерът каза това по повод отправените заплахи срещу вицепремиера Дритан Абазович. "Знам, че е физически застрашен. И аз получавах такива послания, но не им придавах значение. Съжалявам, че не всички изразихме солидарност с него, защото той тръгна на открита борба с престъпността. Всички трябва да го подкрепим в тази борба", каза Кривокапич.

Охраната на Абазович бе засилена тези дни след като МВР получи информации, че членове на престъпния Кавачки клан готвят убийството му.

Черногорският Кавачки клан, занимаващ се с наркотрафик, планирал да убие вицепремиера Дритан Абазович, за да си отмъсти за извършените неотдавна арести на няколко негови членове, съобщи МВР по-рано този месец.

Миналата седмица полицията арестува Слободан Кашчелан, смятан за водач на бандитската групировка, по подозрение за организиране на престъпна група, планирала и извършила няколко тежки престъпления, за което го заплашва присъда до 40 години затвор, писа вестник "Виести". Арестувани бяха още петима членове на Кавачкия клан и се издирват още осем негови членове.

Вицепремиерът Абазович нарече арестите "най-големият успех от десет години" в борбата с организираната престъпност в Черна гора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във