Банкеръ Daily

Свят

Премахват вечерния час в Кипър за пръв път от 15 месеца

От днес вечерният час в Кипър напълно се премахва след 15 месеца действие като ограничителна мярка срещу разпространението на COVID-19, съобщава БНР. В сила влизат още облекчения за нормализиране на икономическия и социален живот.

Вечерният час е последната забрана за движение на хората заради коронавируса, която се вдига напълно. Той бе въведен през март миналата година и през изминалите 15 месеца само бе променяна неговата продължителност.

Възобновяват работата си затворените преди 15 месеца нощни клубове, банкетни зали, дискотеки, като ще прилагат строги здравни протоколи. Клиентите могат да танцуват само около масата си, като се разрешава на нея да седят най-много 8 души.

Вече се позволява в църковните дворове да се организират различни празници и фестивали.

От днес до 30 юни действат облекчения за провеждането на сватби и кръщенета в ресторанти, хотели и други зали.

Премахва се ограничението за 50% физическо присъствие на служители в частни компании за услуги и в по-широкия публичен сектор.

От 16 юни отново ще бъдат отворени летните училища и детските лагери. Предприемането на тези стъпки стана възможно заради добрата епидемиологична ситуация в Кипър. Броят на новозаразените е най-много до 0.2% от извършваните тестове всеки ден, а над 57% от населението вече е с първата доза ваксина.

Facebook logo
Бъдете с нас и във