Банкеръ Daily

Димитър Ковачевски:

Преговорите с България ще се активизират, защото сме приятелска страна

Димитър Ковачевски

Преговорите с България ще продължат и ще се активизират, защото сме приятелска страна, която развива добросъседство и защото имаме изключителен стратегически интерес да започнем преговорите за членство в ЕС.

Това заяви кандидатът за мин.-председател на Северна Македония Димитър Ковачевски по време на заседанието за избор на ново правителство в съседката ни.

Той допълни, че македонските и българските граждани все повече се интересуват от икономика, култура, образование и младежки обмен и че трябва да си сътрудничим повече по тези теми.

„Историята принадлежи на историците, но въпросите за идентичността се основават на хората и държавата. Няма дилема за правителството - никой не трябва и никой няма да преговаря за идентичността на македонския народ и за исторически и научно потвърдената специфика и уникалност на македонския език, заяви още Ковачевски.

Северна Македония трябва да има ново правителство до полунощ утре, а във вторник първият гост на Ковачевски ще бъде премиерът на България Кирил Петков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във